17-04-09

Retro Television: Sprookjestheater

What's it about?

In this fantastic youthseries of the 'BRT' (één) 26 famous and less famous fairytales were told by great storyteller Francis Verdoodt. (80's)
He took the big book, started tot read and than you could look at the theatre behind him.

Beside de fairytales and stories, there was also a complete series of 13 episodes of Castle Ghosts (Kasteelgeesten).

I lovvvved it!

sprookjestheater-01 sprookjestheater-06 buffelkop-02


10-01-09

Retro Music: Ice Mc - Think About The Way

 Whoohoo, carnival time! This reminds me of the "botsauto's"!(1994)

Ian Campbell, better known as Ice MC, was born in Nottingham (United Kingdom). After he left school in 1983 he met a group of breakdancers which whom he traveled trough Europe.

He was very popular for a while with lots of hit songs. After a world tour, Ice Mc changed from music style: he wanted Eurodance with Jamaican reggae influences. The Italian singer Alessia Aquilani alias Alexia came into the project. A lot of hits followed, like "Take away the colour", "think about the way" en "it's a rainy day". The last two were n°1 songs in America.

13-11-08

Retro Television: Jem and the Holograms

Jem_Logo

 

Originele naamJem and the Holograms
OorsprongAmerika - Japan
ProductiehuizenSunbow Productions, Hasbro
Productiejaren 1985-1988
Episodes65 + 1 film (compilatie van seizoen 1)
Auteur Hasbro

 

 

 

Samenvatting

Jerrica Benton is na het plotse overlijden van haar vader opeens de grote baas van het artiesten- en entertainmentbureau The Starlight Music Corporation. Jerrica heeft echter een geheim. Door haar bijzondere kracht "Synergy" kan Jerrica zich op magische wijze veranderen in Jem. Jem is de meest fantastische zangeres sinds het ontstaan van de popmuziek. Tevens is ze leadzanger van de adembenemende band the Holograms, die het keer op keer moeten opnemen tegen de machtwellustige band de Misfits en hun doortrapte manager.

JEM_and_the_Holograms_Originals_2

Wie deed er mee?

jem_01

Jem is de leidster van de Holograms en de populairste zangeres van toen. Ze is het alter-ego van Jerrica Benton, zaakvoerster van Starlight Music. Ze bezit ook Starlight house, een thuis voor pleegkinderen. Dankzij Synergy, een zeer sterke holografische computer, kon ze zich veranderen in Jem, enkel door aan haar oorbel te komen. Rio Pacheco, is zowel verliefd op Jem als op Jerrica, maar weet niet dat het dezelfde vrouw is. 

 

kimber

 

Kimber Benton is het jongste lid van Jem and the Holograms. Ze is ongeveer 19 jaar oud en de zus van Jem. Meestal speelt ze keyboard of guitaar in de band. De dood van haar ouders heeft haar erg aangegrepen. Maar ze leerde er mee om te gaan en maakte zelfs een vriend in de vijandige groep The Misfits.

 

aja Aja Leith was het eerste pleegkind dat bij de familie Benton mocht wonen. Zij en Jerrica werden erg goede vriendinnen. Aja kan Chinees lezen en heeft haar hart nog steeds in China liggen. Ze speelt gitaar en is verliefd op de broer van Stormer (Misfits), genaamd Craigh, die ook drummer is.

Het is bijna altijd Aja die met de auto Rockin' Roadster rijdt.

 

shana

 

Shana Elmsford is het tweede pleegkind van de Benton familie. Ze speelt drums en bass-gitaar én heeft veel talent  in het ontwerpen van kleding. Toen ze een modewedstrijd in Venetië won, mocht ze zowel de kleding van de Holograms als van de vijandige Misfits ontwerpen. Ze verliet de band, maar keerde later terug als gitariste.

 

raya Carmen "Raya" Alonso werd de nieuwe drumster na een talentenjacht. Toen Shane (zie hierboven) de band verliet, was ze erg nodig in de groep. Ze is de enige Hologram die van een gewone Latijns-Amerikaanse familie komt en heeft nog drie broers.
Raya werd opgevoed om zeer respectvol om te gaan met haar bezittingen. Als de groep naar Mexico gaat om een muziekvideo op te nemen, leert ze de gids Luis kennen.

 

pizzazz

 

Phyllis 'Pizzazz' Gabor is de lead-zangeres en gitarist van de band The Misfits. Ze is een typisch verwend rijk meisje. Achtergelaten door haar moeder toen ze nog een kind was, werd ze opgevoed door haar vader. Ze komt zeker niet sympathiek over in de show en wil Jem en de Holograms voortdurend overtreffen.

 

roxy
Roxanne 'Roxy' Pellegrini is de bassist en achtergrondzangeres in de Misfits. Ze stopte erg vroeg met  school en was zo lange tijd analfabeet. Ze kan helemaal niet opschieten met Misfits-lid Jetta, deze twee hebben dan ook vaak woorden.

 

 

stormerMary 'Stormer' Phillips speelt keyboard en is achtergrondzangeres in de band The Misfits. Ze schrijft de meeste liedjes van de groep is de creatieve kracht. Ze is een erg getalenteerde guitariste en een expert in keyboard spelen. Door haar zachte karakter hoort ze eigenlijk niet thuis in de groep. Zij en Kimber (Holograms) worden zelfs vriendinnen als ze dezelfde gevoelens en frustraties delen.

 

jettaSheila 'Jetta' Burns speelt saxofoon en is achtergrondzangeres bij de Misfits. Ze werd het  nieuwste lid toen Stormer erg goede muziek hoorde spelen in een dansclub. Jetta is erg verwaand en kan erg goed liegen. Ze komt uit een Engels arm gezin en steelt regelmatig bij de anderen. Vanaf het begin dat ze bij de groep is, begint haar rivaliteit met Roxy. 

 

 

Andere personages: Eric Raymond, Riot/Rory Llewelyn, Rapture/Phoebe Ashe en Minx/Ingrid Krueger van de band The Stingers, Synergy (de computer die Jerrica in Jem verandert), Rio Pacheco (vriend van Jem), Craig Phillips(broer van Stormer), Techrat, Zipper, Vivien "Video" Montgomery , Constance "Clash" Montgomery, Mrs. Bailey, Lindsay Pierce/Lin-Z, Giselle "Danse" Dvorak, Harvey Gabor (Pizzazz' vader), Howard Sands, Danielle DuVoisin, Anthony Julian en 12 Starlight Girls.

 

Muziek + lyrics

Jem (Jem is excitement) ooh

Jem (Jem is adventure) ooh
Glamour and glitter

Fashion and fame

Jem (Jem is truly outrageous)
(Truly, truly, truly outrageous)
Oh whoa Jem (Jem)
The music contagious (outrageous)

Jem is my name
No one else is the same
Jem is my name

But we're the Misfits

Our songs are better
We are the Misfits, the Misfits
And we're gonna get her

Jem (Jem is truly outrageous)
(truly, truly, truly outrageous)
Oh whoa Jem (Jem)
The music contagious (outrageous)

Jem is my name
No one else is the same
Jem is my name

jem_10jem_11PDVD_113PDVD_093


13:45 Gepost door * in Retro! | Permalink | Commentaren (2) | Tags: jem and the holograms |  Facebook |

11-11-08

Retro Television: Thundercats

197

Originele naamThundercats
OorsprongUSA
ProductiehuizenTelepicture Corporation
Productiejaren1983 - 1985
Episodes130 (2 pilootafleveringen + 128 afleveringen van 30 min. (in 2 seizoenen)
AuteurTed Wol

Was te zien bij         VTM (voor het eerst in 1989)


Samenvatting

Thunder-thunder-thunder-Thundercats. Ho!

The Thundercats was een tekenfilm vol aktie, avontuur en lessen over respect, vriendschap, waarheid, eerlijkheid en gerechtigheid en werd wereldwijd op alle zenders uitgezonden in de jaren 80.

Ver weg van ons zonnestelsel, in een ander sterrenstelsel ligt de planeet Thundera. Helaas is de structuur van deze planeet onstabiel geworden en kan elk ogenblik ontploffen. De bewoners van Thundera - beter bekend als de Thundercats - vluchten met een ruimteschip op zoek naar een nieuwe thuis.

Lion-O neemt de leiding, bijgestaan door de Astrale Geest van Jaga (die waakt over de Thundercats), en gesterkt door zijn machtige wapen: het Zwaard van Omens (dat het Magische Oog van Thundera vasthoudt).

Ze bouwen Cat's Lair, hun hoofdkwartier, waar ze plannen beramen tegen de mutanten die hen gevolgd zijn en het Magische Oog van Thundera willen veroveren..

Wie speelde er mee?

Lion-O: Leeuw, de nieuwe leider van de Thundercats. Zijn kracht zit in het Zwaard van Omens (the Sword of Omens) - Dit zwaard kan alles, het vertelt hem wanneer de anderen zijn hulp nodig hebben, het kan de andere Thundercats oproepen als hij in gevaar is, het kan de slechten wegblazen met energiestralen en het komt naar hem toe als hij het roept.
Tygra: Tijger, architect en wetenschapper van de groep. Hij heeft Cat's Lair ontworpen. Hij kan beelden projecteren met zijn geest al gebruikt hij die kracht niet veel. Zijn wapen is de Bolo Zweep, waarmee hij onder andere onzichtbaar kan worden.
Cheetara: Cheetah, de enige volwassen Thundercatvrouw. Ze heeft telekinetische krachten, heeft een ongelofelijke snelheid en is helderziend. Haar wapen is een staf, die ze kan vergroten wanneer ze dat wil.
Pantrho: Panter, de technische tovenaar van de Thundercats. Hij kan zowat alles (op)bouwen, van voertuigen tot machines. Hij is erg sterk en handig met zijn wapen de laser schietende slinger.
WilyKat & WilyKit: Leeuwewelpen, een ondeugende tweeling. WilyKat (de jongen) is erg impulsief en vecht met zijn speciale bollen - die de ene keer kriebel- de andere keer slaappoeder bevatten. Zijn zus WilyKit is iets serieuzer dan haar broer en draagt dezelfde wapens.
Snarf: Oppasser van en erg trouw aan Lion-O. Kan erg moedig zijn.
Jaga: onbekend, de vroegere leider van de Thundercats. Hij was de bestuurder van het ruimteschip waarmee ze gevlucht zijn en gaf zijn leven om de andere te redden. Af en toe verschijnt hij als Geest en is de spirituele gids van Lion-O. Hij waakt over alle Thundercats.

thundercats

Thundercats!
Lion-o: Thunder, thunder, Thundercats, Ho!

Thundercats are on the move,
Thundercats are loose,
Feel the magic, hear the Roar,
Thundercats are loose,

Thunder, thunder, thunder, Thundercats!
Thunder, thunder, thunder, Thundercats!
Thunder, thunder, thunder, Thundercats!
Thunder, thunder, thunder, Thundercats!

Thundercats!


thundercats2 thundercats-01thundercats-05thundercats-09


 

 

 

 

 

Bron

12:27 Gepost door * in Retro! | Permalink | Commentaren (3) | Tags: thundercats |  Facebook |

07-09-08

Retro music: Captain Jack- Captain Jack

Who remembers this one? (1995)

Captain Jack is a eurodance group which scored a couple of hits during the 90's. Their typical sound is the military shouting in songs like Captain Jack, Drill instructor and Soldier Soldier.

Captain Jack is Franky Gee, Liza Da Costa and producers Udo and Richard. They met eachother in Frankfurt.

 

 

In the beginning Franky Gee didn't perform on stage, his friend Durban did this. After Durban left the group, Franky had to go on stage himself.

Franky Gee died from a stroke, after being in a coma for 5 days.

09:15 Gepost door * in Retro! | Permalink | Commentaren (6) | Tags: captain jack |  Facebook |

01-09-08

Retro Music: Dj Visage - Formula

Whoohooo.. I love to hear this 'old' music.. It makes me feel butterflies in my stomach and bubbles in my head..

DJ Visage - Formula 1 (Shumacher song) (1998)

Dj Visage is the Danisch dj Martin Sig and the German Dj. They met each other during a Formula 1 competition in 1997 on the circuit of Monza. The song became a worldwide hit and in Belgium the single was 5 weeks at the top position.

They also made other singles like "Geil!" and "The Return" This was only a moderate succes.

Lohs gehts!

12:09 Gepost door * in Retro! | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dj visage, formula, schumacher |  Facebook |